Corona Criebels

De wereld is gekker dan je denkt. Corona kwam daar bovenop. En ineens was er toen alle tijd om te zoeken naar oorzaak en gevolg. Velen deden dat vanuit wantrouwen, anderen vanuit boosheid en sommigen vanuit interesse. De meest wilde theorieën kwamen ineens boven water. Tel daar weifelende politici bij op, wanhopige ondernemers en boze burgers en de wereld werd te gek om niet te beschrijven. 

Vanaf 23 maart 2020 schreef Robbert Boonk dagelijks een column op Facebook en op zijn blog ‘Corona Criebels’, over het nieuws en de ontwikkelingen van die dag. Over Corona, maar ook over de politieke fratsen in Amerika, Europa en eigen land. Bespiegelingen met betrekking tot de gevolgen van de lockdown en wat er zou moeten gebeuren en hoe? Zelfs over de vele onzinberichten van conspiracy denkers. Daar probeerde hij bij weg te blijven, maar soms ontkwam hij er niet aan om ook de grootste onzin af en toe aan de orde te stellen. 

Deze blogs/columns zijn zijn bespiegelingen die hij graag deelde. Het zijn zijn ideeën, denkbeelden en soms zelfs overtuigingen. Het is iedereen vrij om er wat te vinden of juist niet.

Hoelang deze blog nog blijft, weet zelfs hij niet, maar het eerste jaar is alvast maar gebundeld in deze mooie uitgave, een kroniek van een heftige periode. In 121 columns op ruim 320 pagina’s, wordt op humoristische, pittige maar ook genuanceerde manier de gekte van deze periode beschreven.