Fabelachtig van Max Lemon

Tweede druk nu verkrijgbaar!

"Soms moet je hoger springen dan je ooit hebt gesprongen om het te vinden,” zei kikker. Daar waren ze het alle drie over eens.

 

In Fabelachtig beschrijft Max Lemon menselijke zaken via de dierenwereld van de fabel. Met humor wordt in negen verhaaltjes telkens een situatie beschreven, waarin je als lezer zonder mankeren accepteert dat een zebra met een mier praat en waar een mol op de kop van een everzwijn rondloopt.

Lemon schuwt geen enkel thema en zo kom je leiderschapsvraagstukken tegen maar ook genderproblematiek, klimaatzaken en persoonlijke psychologische puntjes. In korte verhaaltjes houdt Lemon menigeen een spiegel voor. Wees dus gewaarschuwd voordat u erin kijkt.

 

Een fabel is misschien wel de enige verhaalvorm waar je de omstandigheden geheel kunt aanpassen aan de boodschap, zonder dat het ooit storend geloofwaardig wordt.

Het gaat ook niet om de geloofwaardigheid, het gaat om de boodschap. Toch heeft Max Lemon ervoor gekozen om zelfs die boodschap geen verplichting te laten zijn. In de meeste van de acht verhaaltjes is er schrijvende wijs echter toch een moraal, een boodschap ingeslopen. In het verhaal van mol is dat een actueel probleem, terwijl eekhoorn worstelt met een eeuwenoud dilemma. Alle verhaaltjes zijn echter in een moderne, frisse stijl geschreven met humor en vaart.

Max Lemon schrijft verhalen, columns en gedichten. Hij heeft een grote liefde voor taal zonder purist te zijn. Hij schrijft graag verhalen voor kinderen die ook door volwassenen gewaardeerd worden. Zijn uitgangspunt is dat verhalen, behalve inhoud, ook klank en ritme zijn. Je moet ze prettig hardop kunnen lezen. En zo schrijft hij ook.