Zwarte Post van Max Lemon

 

Zwarte Post is een roman waar je als lezer in gevangen wordt. Het verhaal is fictief maar had even zo goed een waargebeurd verhaal kunnen zijn. De wereld is tenslotte vaak gekker dan de fantasie.

Andre is een succesvolle advocaat die op jonge leeftijd al veel heeft bereikt. Dan wordt hij gechanteerd en moet hij zijn reputatie beschermen. Tegelijkertijd krijgt hij de zaak van zijn leven waarmee hij het grote fortuin kan binnenhalen. Ondertussen verloopt zijn privé-leven maar moeizaam. Als dat ineens een positieve wending krijgt lijkt zijn leven compleet. Maar dan slaat het noodlot toe. Hij heeft zijn eigen handelen niet meer onder controle en alles lijkt ineen te storten. Kan hij zijn eigen leven weer vlot trekken?

 

Deze roman houdt je vast tot de laatste pagina. Max Lemon beschrijft de gevoelens en het handelen van de hoofdpersonen zodat het lijkt alsof je kunt meedenken met de hoofdpersonen. De lezer wordt meegenomen in het denkproces van de belangrijkste personages. Dit is een boek dat discussies over ethische zaken kan losmaken.